Autodesk 123D Catch

Autodesk 123D Catch voor iPad 1.0.1

3D-modellen maken met je iPad

VOOR

  • Eenvoudige software
  • Weinig configuratie nodig
  • Indrukwekkende resultaten

TEGEN

  • Goede voorbereiding vereist

Uitmuntend
8

Autodesk 123D Catch is een gratis programma voor het maken van 3D-modellen. Met de software transformeer je afbeeldingen tot een driedimensionaal object, mits er genoeg bruikbaar beeldmateriaal is. Zo maak je bijvoorbeeld een borstbeeld van jezelf met kiekjes, waarbij het belangrijk is dat je een groot aantal foto's (vanuit diverse hoeken) gebruikt. Autodesk 123D voor iPad is nóg handiger in het gebruik dan de pc-versie, omdat je foto's maakt vanuit de app die je meteen omzet in een model.

Wil je 3D-modellen maken maar weet je niet waar te beginnen dan is Autodesk 123D Catch een prima optie. De software claimt met groot gemak van een aantal foto's een 3D-model te maken, maar we waarschuwen alvast: het maken van goede foto's is van groot belang! Lever je afbeeldingen van slechte kwaliteit, (belichting is vooral belangrijk) té weinig plaatjes of incomplete series dan werkt Autodesk 123D Catch niet. Bereid je je echter goed voor dan geniet van deze applicatie.

Beginnen met Autodesk 123D Catch is eenvoudig: besluip het gewenste object met je iPad en schiet foto's vanuit een zo groot mogelijk aantal hoeken. "Vang" elk onderdeel en de kans op goede verwerking is het grootst. Heb je de foto's gemaakt, dan tik je op 'Finish Capture" en de software doet de rest. Autodesk 123D Catch analyseert de afbeeldingen en naait hiermee een 3D-model aan elkaar.

Is Autodesk 123D Catch klaar met het model dan bekijk je deze vanuit diverse camerastandpunten. Je bekijkt het model door met je vinger over het scherm te vegen óf door de gyroscoop (bewegingssensor) te gebruiken en je iPad te bewegen. Modellen deel je gemakkelijk met anderen via de Autodesk-community of als filmpje op YouTube. Exporteren naar formaten voor 3ds Max (ook van Autodesk) is ook mogelijk.

Met goede voorbereiding en een beetje geduld is Autodesk 123D Catch een prachtig programma. Na het inladen van foto's voelt het alsof je wacht op een karikaturist, die werkt terwijl jij wacht. De resultaten van Autodesk 123D Catch zijn echt verbluffend, maar nogmaals: jouw nauwkeurigheid bij het maken van foto's is cruciaal.

Meeste downloads Grafisch & Ontwerp voor iphone

Meer
Autodesk 123D Catch

Download

Autodesk 123D Catch voor iPad 1.0.1

Beoordelingen about Autodesk 123D Catch